Cand eram insarcinata cautam surse de incredere. Bineinteles, medicul specialist e una dintre ele, insa oricat de deschis si cata bunavointa ar avea, daca esti ca mine (adica foarte curioasa si aplecata spre detalii) el nu iti poate spune tot, nu iti spune ce ti se intampla pas cu pas. Si daca nu te implici personal, nu citesti, nu cauti informatie, nu are acelasi farmec. In plus, iti pui o multime de semne de intrebare, auzi mereu ca se mai petrece ceva cuiva, iti este teama, cauti informatii ca sa te convingi ca esti si vei fi bine. Am trecut si eu prin  temerile legate de sarcina, asa ca am inceput sa caut surse de incredere, cu informatii corecte, usor de parcurs si de inteles. Iata unele dintre ele.

Baby Center este de departe cea mai buna sursa de informatii despre sarcina, ingrijirea si dezvoltarea copilului. Daca esti insarcinata, te tine la curent in fiecare saptamana despre dezvoltarea copilului, schimbarile prin care iti trece organismul, iti ofera rapunsuri la toate intrebarile care iti pot trece prin minte. Daca esti parinte, Baby Center trece cu tine prin toate etapele, caci ai o gramada de informatii, articole, video, tabele etc. De exemplu, noi am invatat cum sa linistim copilul, tehnici de adormit copilul, cum sa ii schimbam corect scutecul (da, este o tehnica sa il schimbi oriunde, astfel incat sa eviti accidentele:)). Etapele de dezvoltare ale copilului sunt de mare folos, caci poti urmari pas cu pas si poti sa iti dai seama daca exista intarzieri de dezvoltare sau trebuie sa iti stimulezi copilul.

Dr. Miriam Stoppard, o sursa de incredere despre sarcinaDr. Miriam Stoppard este o a doua sursa foarte interesanta. A realizat o multime de filmulete despre trimestrele de sarcina si, daca nu stiati, ea semneaza si sutienele special concepute pentru mamele care alapteaza (si care se gasesc in magazinele Debenhams). Filmulete ei sunt scurte, cuprinzatoare si la obiect. Gasiti raspunsuri si despre diversele probleme legate de sarcina (preeclampsie, starea de rau), cat si sfaturi despre alimentatie. Filmele ei pot fi vizulizate si aici, pe videjug.com

Spitalul Mount Sinai sau Cedar-Sinai Medical Center au directoare foarte interesant ecu informatii pur medicale pentru pacienti, de exemplu despre nasterea prematura, sarcina. Unul din medicii de la Cedars Sinai, Dr. Jay Goldberg,  are multe filmulete disponibile pe videojug.com.

Ideea este ca sunt o multime de surse de informare pe net. Trebuie ignorate cu gratie unele dintre ele, altele sunt bune ca lectura extra; atunci cand exista intrebari si probleme, singurele surse veridice raman medicii (cel curant si organizatiile medicale 0 asociatiile sau institutiile). Sarcina usoara!!!

Anunțuri