Da, este un act tare ambitios si de mare curaj sa iti lasi copilul cu cineva din afara familiei, dar trebuie sa o facem si pe asta. Am auzit de multe cazuri tare nefericite cu bone, dar am auzit si cazuri fericite. De ce sa nu fim si noi un caz fericit?

Daca ai pe cineva din familie in care sa ai incredere, care sa intruneasca si toate conditiile, atunci poti opta pentru aceasta varianta. Insa, eu, copil crescut de bunici, imi amintesc ca bunica imi zicea una-alta despre mama, mama comenta un-alta despre bunica si era asa o stare de rivalitate permanenta intre ele care mi-a afectat cu siguranta relatia cu mama mea. In plus, cei din familie au prostul obiceiul sa judece, sa comenteze, sa isi dea cu parerea, sa faca ceea ce vor ei doar pornind de la premisa ca asta e, sunt din familie si nu ai ce sa le faci. Eu cred ca atunci cand nu exista si un sistem de control de tipul unui contract, cand nu exista angajamente clare si penalitati de ambele parti, nu exista responsabilitate. Asa ca am postat pe facebook si site-uri specializate anuntul ca ne cautam bona si cateva criterii majore.

Insa caut in paralel si cresa. Mi-as dori ca Teea sa aiba atentia cuiva in exclusivitate, dar nimeni nu o va ingriji ca mine sau ca Bogdan, nimeni nu va avea rabdarea, dragostea si dedicatia noastra. In plus, ma gandesc ca ii va prinde bine sa intre in colectivitate, sa interactioneze cu alti copii intr-un mediu controlat si mai sigur deca intr-un parc. Apoi ma gandesc si ca bona ar putea avea mari probleme cu cainii, ca nu ar obseva cand Casper ar aduce pe covor una din mingiutele lui mici sau eu stiu ce obiect suficient de mic pe care Teea sa il bage in gura si sa se inece cu el. Ma gandesc ca daca aleg o cresa exista un risc mult mai mic decat sa dau gres cand aleg bona si sa imi gasesc copila drogata sau abuzata… Am gasit o cresa privata aproape de birou, deci zilele acestea trebuie sa mergem sa o vizitam si sa o „evaluam”. Costurile sunt aceleasi, deci nu sunt un criteriu. Da, stiu ca se va imbolnavi mai des, ca vor fi niste zile si saptamani cand vom sta cu schimbul cu ea, cand Bogdan, cand eu, insa oricum va trece prin aceste episoade succesive de imbolnavire. In plus, aceasta cresa are supraveghere video (deci imi pot vedea copilul in pauze pe net).

Sa-mi tineti pumnii caci acesta este un proiect in care nu avem voie sa gresim absolut deloc.

Anunțuri